Bu Ölçünün Ayarı Tam Sirkesi Tuzu yerinde! Az Sirkeli Erimeyen Kıtır Kıtır Karışık Turşu Tarifi

Turşu, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir.Bugün sizlere Ustadan harika bir karışık turşu tarifi vereceğiz. Sirke oranı az, hiç erimiyor ve kıtır kıtır oluyor. İşte size tam ölçülükarışık turşu tarifi

Turşu kurmanın püf noktaları vardır.Öncelikle sebzelerin taze olması ve çok iyi yıkanmış olması gerekir. Turşuyu kurduktan 3 gün sonra kapağını açıp mutlaka tuzunu kontrol edin. Normalde her bir litre için 1 yemek kaşığı tuz yeterli geliyor. Ve su... Kaynamış soğutulmuş suyla ya da hazır aldığınız içme suyuyla yapın turşularınızı.

Turşuyu güneş gören bir yere kesinlikle koymayın. Eğer havalar sıcaksa turşuyu açtıktan sonra buzdolabına koyarsanız daha iyi olur.

Bugün sizlere "Ustadan Al Tarifi" Facebook kanalıyla severek takip edilen Usta Şef'in sevilen karışık turşu tarifini paylaşacağız. Tam Ölçülü bu tarifi tüm turşularınızda kullanabilirsiniz.

KARIŞIK TURŞU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 litre kavanoz için;

  • 750 gr acur
  • 3 adet havuç
  • yarım kg salatalık
  • 2 adet yeşil domates (Olgun olmasın gök domates kullanın)
  • 1 baş yerli sarımsak
  • 100 gr acı biber
  • Yarım demet maydonoz
  • 3.5 yemek kaşığı salamuralık tuz
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1.5 litre su (İçme suyu ya da kaynatılmış soğutulmuş)

KARIŞIK TURŞU NASIL YAPILIR?

✔️ Tüm malzemeleri sirkeli suda bekletip temizleyip güzelce yıkayın.

✔️ Sebzelerin içi su alsın diye bıcakla delikler açın.

✔️ 3 litrelik temiz bir kavanoza sebzeleri yerleştirin. Aralara sarımsak ekleyirek kavanozu doldurun. Büyük olan sebzeleri istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz.

✔️ Tuzunu, limontuzunu, sirkesini, suyunu dökün.

✔️ Maydanozun uzun saplarını kesip en üste yerleştirin.

✔️ Kavanozu ara ara çalkalayarak tuzun iyice erimesini sağlayın.

✔️ Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın. 10-20 güne kadar turşunuz hazır olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri