Yoğurtlu pancar mezesi en sevdiğim salatalardandır. Hem sağlıklı hem lezzetli hem pratik...
Meze yapmak çok eğlenceli ve zevkl i geliyor bana. Yemek aramam ama meze arar gözlerim sofrada. O yüzden zengin meze kültürüm vardır ayıptır söylemesi.
Şimdi size tam kıvamında kusursuz bir meze tarifi
YOĞURTLU PANCAR MEZESİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 adet pancar
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 50 gram ceviz
- 50 ml zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
YOĞURTLU PANCAR MEZESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Pancarı haşlayın. Eğer buhar aparatınız varsa buharda haşlarsanız daha lezzetli oluyor, tabi vitaminleri de ölmemiş oluyor. Ben karnabaharı, pancarı hep buharda haşlıyorum. Yaklaşık 35-40 dakikada lokum gibi oluyorlar.
✔️ Haşladığınız pancarın kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
✔️ Sarımsakları incecik doğrayın, isterseniz rendeleyin.
✔️ Cevizi rondoda iri çekin. Biraz dişe gelsin un gibi olmasın.
✔️ Geniş bir kasede pancarı, zeytinyağını, sarımsağı, tuzu, cevizi ve şekeri karıştırın.
✔️ Çok az su ile krema kıvamına getirdiğiniz yoğurdu da ekleyip güzelce karıştırın.
✔️ Servis tabağına alıp cevizle süsleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.