Patlıcan severlerin favori yemeklerinden biri de şüphesiz karnıyarıktır. Klasik olmakla birlikte asla eskimez. Bugün sizlere karnıyarık içini patatesle birleştirip harika bir tarif vereceğiz. Malum patlıcan yaz sebzelerinden, ama patates her daim bizimle:) Bu yemeğin en güzel tarafı yaz kış her daim yapılabilmesi sanırım. Yanına pirinç pilavı ve cacıkta varsa harika bir menü hemen oluşuverir.
Fırında patates karnıyarık için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 4 adet patates
- Patatesleri kızartmak için sıvı yağı
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşilbiber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Yarım çay bardağı kadar su
Fırında patates karnıyarık'ın yapılışına geçelim:
Tavayı ocağa alıp, ısınan tavaya sıvı yağı ve kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun. Kıyma renk değiştirince yemeklik doğradığınız soğanı, biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı, tuzunu ve baharatlarını ilave edin. En son su ekleyip güzelce kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
Patateslerin kabuğunu soyup yanlamasına ortadan ikiye kesin. Bir kaçık yardımıyla içini oyun.
Patatesleri bol kızgın yağda kızartın.
Kızarttığınız patatesleri fırın kabına alıp içlerini hazırladığınız kıymalı iç harcıyla doldurun.
Salça ve suyla sos hazırlayıp üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Umut Sepetim / Derleme: Sağlıkhaberciniz