Hamur yoğurma derdi yok, rondodan çekmek yetiyor. Özellikle dondurma ile servis yapılınca ayrı bir lezzete bürünüyor. İşte Çilekli Galetta tarifi
Malzemeler:
- 125 gram soğuk tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı kadar un
Fındık Ezmesi Malzemeleri:
- Yarım su bardağı fındık
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
Çilekli Sosu Malzemeleri:
- 250 gram çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi rondoya koyup çekin. Un miktarı az gelirse az az ilave edebilirsiniz. Hamur toparlanınca streç filme sarıp 35-40 dk kadar buzdolabına koyup bekletin.
Fındık ezmesi için de tüm malzemeyi rondodan çekin.
Çilekleri doğrayalım içerisine şeker ve nişastayı ekleyip karıştıralım, eğer evinizde çilek yoksa istediğiniz her hangi bir mevsim meyvesi ya da sebze ile yapabilirsiniz. Mesela elma şeftali olabilir ya da dediğim gibi sebze ile yaparsanız pizza tarzında olur ve tadı yine muhteşem olur.
Dinlenen hamuru tezgaha alalım oklava yardımı ile yuvarlak şeklinde açalım. Ortasına önce fındık ezmesi sonra çilekli sosu koyun. Kenar kısımları içe doğru katlayarak kapatın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dk kenarları kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım. Fırından alalım ve ilk sıcağı gittikten sonra isteğe göre pudra şekeri serpiştirelim. Tatlımız servise hazır. Tadı çok güzel ve görsel olaraktan misafirlerinizi hayran bırakacak bir tatlı. Afiyet olsun.