Pideleri değerlendirmenin en güzel yolu bu tarif. Yapımı da çok pratik. Yanına başka yemek yapmaya bile gerek yok. Yoğurdu sebzesi eti ekmeği herşeyi var.
O kadar lezzetli ki bu tarif için fırına pide yaptırmışlığım da var .
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye detaylarıyla paylaşayım dedim. Buyrun lezzet bombasına...
EVDE PİDELİ KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet pide ekmeği
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kaynamış su
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Közlemek için ;
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
Köftesi için:
- Yarım kilo dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
EVDE PİDELİ KÖFTE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Köftenin yapılışına geçelim. Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kaba alın. Unutmadan soğanı rendeleyip suyunu sıkıp kullanın. Ne kadar güzel yoğurursanız o a kadar iyi olur. Vaktiniz varsa köfteleri buzdolabında dinlendirin. Yoksa hemen yapabilirsiniz tabiki.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Tereyağını tavada eritip salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra kaynamış suyu, sarımsak tozunu, soğan tozunu, karabiberi ve şekeri ilave edin. 5 dakika kavurun. Ocağın altını kapatın. Sos tamamdır.
✔️ Pide ekmeklerini küp küp doğrayın. Pideleri tavaya alın. İçerisine tarayağ da ekleyip hafif soteleyin çıtır çıtır olsun.
✔️ Biber ve domatesleri közleyin. Közmatikte çok kolay oluyor. O da yoksa fırına direk dizin hızlıca közlenecektir.
✔️ Köfteleri pişirme aşamasına geçelim. Minik toplar yapıp tavada arkalı önlü köfteleri kızartın. Sunum tabağına önce ekmekleri sonra sosu en son da köfteleri diziyoruz. Közlenmiş sebzeleri yanlara koyup süslüyoruz. Varsa yan kısma iki kaşık yoğurt ekleyip afiyetle yiyoruz.