Gökçeada'nın meşhur Efi Badem kurabiyesini duymuşsunuzdur. Fırından çıkmış kurabiyeyi sıcak sıcak yemek için kilometrelerce yol katheden insanlar var. Bir tanesini ağrınıza atınca bile mubtelası oluyorsunuz.
Kavrulmuş un ve bolca bademden yapılan bu kurabiyeyi mutlaka deneyin.
EFİ BADEM KURABİYESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 su bardağı kavrulmuş un
- 1 su bardağı iri çekilmiş tuzsuz badem
- 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için pudra şekeri
EFİ BADEM KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Geniş bir tavaya unu koyup karıştırara karıştıra unun kokusu çıkana kadar kavurun.
✔️ Unu ayrı bir kaseye alıp tamamen soğutun. Bu aşama önemli atlamayın!
✔️ Yoğurma kabına yumuşamış tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlayın.
✔️ Üzerine elekten geçirilmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya devam edin.
✔️ İri çekilmiş tuzsuz bademi de ilave edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.Kolayca yuvarlanmıyor elinizle sıkın mutlaka yoksa dağılır.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derecede 10 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeleri ılımaya bırakın.
✔️ Geniş bir kaseye pudra şekeri koyup kurabiyeleri tek tek pudra şekerine bulayın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın