Bu Köfte Önce Haşlanıyor Sonra Kızartılıyor! Lezzetli mi Lezzetli Çullama Köfte Tarifi

Türk Mutfağının sevilen köftelerinden olan Çullama köfte , Afyon Mutfağının meşhur lezzetlerindendir. Patates püresi ile ikram edilir. Peki kıyma ve bulgurdan yapılan lezzetin yapılışı nasıldır, çullama köfte için hangi malzemeler gereklidir? İşte orjinal tarifi...

Çullama köfte bildiğimiz köftelerden biraz farklı. Öncelikle bulgurla,kıymayla hazırlanan köfteler ceviz büyüklüğünde köfte şekli veriliyor. 5 dakika kaynar suda haşlanıp un, yumurta, karbonat, tuz ve yoğurttan oluşan "çulu"'na bulanıyor. Kadınbudu köfte gibi bol kızgın yağda kızartılıyor.

Köfteseverlerin bayılacağından eminiz. Tadı tuzu şahane...

Siz de mutlaka deneyin deriz...

ÇULLAMA KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 8 dal maydanoz
  • Tuz, kimyon, karabiber, yenibahar

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

ÇULLAMA KÖFTE NASIL YAPILIR?

✔️ Karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanları, ince bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları ekleyerek güzelce köfteyi yoğurun. Ara ara elinizi ıslatarak yoğurursanız daha iyi olur.

✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler yapın.

✔️ Kaynar su da haşlayın ve süzün.

✔️ Bir kasede sos malzemeleri karıştırın.

✔️ Haşlanan köfteleri sosa güzelce bulayın.

✔️ Bol kızgın yağda kızartıp bekletmeden servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri