Çullama köfte bildiğimiz köftelerden biraz farklı. Öncelikle bulgurla,kıymayla hazırlanan köfteler ceviz büyüklüğünde köfte şekli veriliyor. 5 dakika kaynar suda haşlanıp un, yumurta, karbonat, tuz ve yoğurttan oluşan "çulu"'na bulanıyor. Kadınbudu köfte gibi bol kızgın yağda kızartılıyor.
Köfteseverlerin bayılacağından eminiz. Tadı tuzu şahane...
Siz de mutlaka deneyin deriz...
ÇULLAMA KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 8 dal maydanoz
- Tuz, kimyon, karabiber, yenibahar
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı yoğurt
ÇULLAMA KÖFTE NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanları, ince bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları ekleyerek güzelce köfteyi yoğurun. Ara ara elinizi ıslatarak yoğurursanız daha iyi olur.
✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler yapın.
✔️ Kaynar su da haşlayın ve süzün.
✔️ Bir kasede sos malzemeleri karıştırın.
✔️ Haşlanan köfteleri sosa güzelce bulayın.
✔️ Bol kızgın yağda kızartıp bekletmeden servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın