Değerli Sağlıkhaberciniz okurları köfte sevdiğinizi biliyoruz. Tadına doyum olmayan harika bir köfte tarifi vereceğiz. Üstelik yapımı oldukça pratik. Etin cinsine, yoğurmasına ve dinlenmesine dikkat ederseniz harika köfte yapmamak için hiç bir nedeniniz yok.
Bu lezzete bayılacaksınız.
Buyrun malzemeleri hazırlayıp köfte hazırlamaya...
MİNİK KURU KÖFTE KIZARTMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
Kızartmak için
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
MİNİK KURU KÖFTE KIZARTMASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Soğanın kabuğunu soyun. Fazla suyu çıkmayacak şekilde rondodan geçirin.
✔️ Geniş ve derin bir yoğurma kabını içine galeta ununu alın. Üzerine soğanları ekleyin.
✔️ Kıymayı, tuzu, baharatları da ilave edip köfteyi yoğurun. Ne kadar iyi yoğurursanız o kadar lezzetli köfteniz olur.
✔️ Vakit varsa üzerini streç filmle kapatılıp, buzdolabında en az iki saat bekletin.
✔️ Elinizi ıslatıp minik minik toplar yapın.
✔️ Tercihen yapışmaz bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtın. Köfteleri tek tek kızartın. Afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.