Hacıköylü köftesi de denen bu köfte esasen oluklu ızgarada ve odün ateşinde pişirilir. Yanında piyaz, Tekirdağ'a özgü acı sos ve ızgarada pişirilmiş biberle servis edilir.
İnstagram yemek fenomenlerinden Cahide Sultan'ın tarifini sizlerle yapyalacağız.
Aşamalarını atlamadan uygulayın, sonucuna kesinlikle değiyor.
Buyrun tarifimize geçelim.
TEKİRDAĞ KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
800 gr dana kaburgadan kıyma
1.aşamada;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
2.aşamada;
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay bardağı su
- 1 orta boy soğan
- 3 iri diş sarımsak
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
- 1 orta boy domates rendesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
TEKİRDAĞ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alıp üzerine 1.aşamadaki malzemeleri yani tuz, pulbiber, karabiber, kimyon, karbonat ve limon suyunu ekleyip en az 5-6 dakika yoğurun.
Kapağı kapalı bir şekilde 4 saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra 2.aşamadaki malzemeleri y ani galeta ununu, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, suyu ilave edip 3-4 dakika daha yoğurun.
İnce uzun köfteler yapın. Serçe parmağı kalınlığında biraz daha uzun olmalı.
Hazırladığınız köftelerin üzerini streç filmle sarıp tekrar 4 saat buzdolabında bekletin.
Köfteler pişirmeye hazır. Köfteyi az yağda kızartabilirsiniz. Yağ iyice ısınınca yüksek ateşte sallayarak pişirin. İyice mühürlenince tavanın kapağını kapatıp ora ateşte ara ara karıştırararak kızartın. Bu şekilde köfte suyunu salmadığı için içi sulu sulu lezzetli oluyor.
Yanına sos hazırlayabilrisiniz. Bu sos pişmeden hazırlanıyor. Tüm malzemeleri karıştırıp köftenin yanında servis edebilirsiniz. Oldukça lezzetli ve pratik oluyor...