Bugün ne pişirsem diyenlere! İşte size İçinizi ısıtacak tam kıvamında yoğurt çorbası tarifi...

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte çorbalar sofralarımızın vazgeçilmezi hâline geldi. Biz de sizin için ,lezzetiyle herkes tarafından beğenilecek yoğurt çorbası bir diğer adıyla yayla çorbası tarifini hazırladık. Buyrun içinizi ısıtacak kıvamı tam garantili yoğurt çorbası tarifi...

Yaz- kış büyük bir beğeniyle tükettiğimiz çorbalar, havaların iyiden iyiye soğumasıyla birlikte birçoğumuzun vazgeçilmez lezzeti haline geldi. Biz de sizin için lezzetiyle, yapımı çok pratik çorbalar arasında yer alan yoğurt çorbası (yayla) tarifini hazırladık.

Buyurun içinizi ısıtacak sıcacık yoğurt çorbası tarifi

YOĞURT ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 çay bardağı pirinç 
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı sıcak su (kemik veya tavuk suyu)
  • İsteğe göre tuz 
  • 1 yemek kaşığı nane 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Yaklaşık 1 su bardağı haşlanmış nohut

Terbiyesi için;

  • 1.5 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı un 

YOĞURT ÇORBASININ HAZIRLANIŞI

Yıkayıp hazırladığınız 1 çay bardağı pirinç ile 3 su bardağı soğuk suyunuzu tencereye alarak haşlayın. Haşlanan pirincin üzerine hazırladığınız 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve biraz ılımaya bırakın. Burada 4 su bardağı suyun 1 bardağını kemik veya tavuk suyu olarak eklerseniz çorbanız daha lezzetli ve vitaminli hale gelecektir. 

Çorbanızın terbiyesini hazırlamak için bütün malzemelerinizi (yoğurt, yumurta, un) bir kâseye alarak homojen hale gelene kadar çırpın. 1 bardak soguk su ile kıvamlı hale gelmesini sağlayın.

Ilımaya bıraktığınız çorbanızın suyundan 2 kepçe kadar alıp karıştırdığınız terbiyenizi çorbanıza ilave edin ve bir iki taşım kaynatın. Çorbanız kaynayana kadar karıştırmaya devam edin ki kesilme yaşamayın. Çorbanızın kıvamının yoğun olduğunu düşünüyorsanız bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kaynayan çorbanıza haşlanmış nohutlarınızı ve tuzunu ekleyin.

Bu sırada küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip,  tereyağı kızarınca 1 yemek kaşığı nane ekleyerek kızdırın ve pişen çorbanıza dökerek bir taşım kadar daha kaynatın.

İşte şifa deposu çorbanız hazır.

Afiyet olsun.

Ek Bilgi

1 bardak et suyu çorbanızı daha lezzetli yapacaktır. Nohut isteye bağlıdır, isterseniz eklemeyebilirsiniz. Sıcak servis edin.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri