Ketçapı özellikle çocuklar çok seviyor. Sodyum benzoat gibi maddeler içermediğinden ev yapımı ketçap yapmayı tercih ediyorum. Hamburgeri patates kızartması, sandviç, çıtır tavuk gibi lezzetlere çok yakışıyor.
Ketçap kırmızı domatesten yapılan bir sos aslında. Ama ünlü ketçap üreticisi 2012 yılında yeşil ketçap'ı piyasaya çıkartarak ketçapın sadece kırmızı olacağı algısını yıktı:)
Ben de marketde bu lezzeti görünce hemen araştırmalara başladım ve bahçedeki yeşil domatesle ketçap yapmaya karar verdim. Lezzeti alışık olduğumu ketçaptan biraz farklı ama kesinlikle çok lezzetli. Siz de denemek isterseniz işte tarifi...
YEŞİL KETÇAP TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kg yeşil domates
- 2 adet köy biberi
- Yarı çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı hardal tohumu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
YEŞİL KETÇAP NASIL YAPILIR?
✔️ Soğanı ve sarımsağın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
✔️ Tavaya zeytinyağını koyup soğan ve sarımsakları soteleyin.
✔️ İri doğranmış domatesleri, biberi de ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
✔️ Tuzunu, baharatlarını ilave edin.
✔️ Şekeri, sirkeyi ekleyip 15 dakika daha pişirin.
✔️ Ocağın altını kapatıp blenderdan geçirin.
✔️ Tercihen cam kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın