Yeşil mercimek hem besleyici ve hem doyurucu olduğu için mutfaklardan eksik etmemek lazım. Börek içleri hazırlarken, pilav yaparken, çorba yaparken kullanmak lazım.
Bugün sizlere glutensiz bir ekmek tarifi vereceğiz. Tarifimize geçmeden önce tam bir protein deposu olan yeşil mercimeğin faydalarına göz atalım.
- Kandaki kötü kolesterolü azltmada etkili.
- Folik asit açısından zengin.
- Kansızlığa iyi geliyor
- İyi bir demir kaynağı
- Halsizliğe birebirdir. Enerji verir.
- Zayıflamak isteyenler için iyi bir seçenektir.
- Vücuttaki toksinleri atar.
- Kemik sağlığı için önemildir.
- Sindirimi kolaylaştırır.
- Tokluk hissi verir.
- Beyin sağlığı açısından çok önemlidir.
Şimdi tarifimize geçelim.
UNSUZ YEŞİL MERCİMEK EKMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yumurta
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Dereotu
- Maydanoz
UNSUZ YEŞİL MERCİMEK EKMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Bir gece önceden mercimeği suda ıslatın.
✔️ Ertesi gün güzelce yıkayıp süzün.
✔️ Yumurtayı, yoğurdu ve zeytinyağını mikserle 3-4 dakika çırpın.
✔️ Kabartma tozunu, karbonatı, lor peynirini, çörekotunu, ince kıyılmış dereotunu, maydanozu ve süzdüğünüz yeşil mercimeği koyup tahta kaşıkla güzelce karıştırın.
✔️ Borcamı yağlayıp hazırladığınız hamuru yayın.
✔️ Üzerine bolca susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 165 derecede fansız fırında 35-40 dakika pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın