Değerli Sağlıkhaberciniz okurları, sizin için harika bir tarifimiz var. Çay demlenene kadar hazır olacak enfes bir lezzet. Üstelik evdeki malzemelerle hızlıca hazırlanıyor. Buyrun tarifimize...
YOĞURTLU KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı normal yoğurt (süzme değil)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 4,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tane limonun kabuğunun rendesi
Üzeri için pudra şekeri
YOĞURTLU KEK TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Oda sıcaklığındaki yumurtayı ve şekeri derin bir kaba alarak şeker eriyene kadar mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın.
✔️ Yoğurdu, sütü, suyu ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Kabartma tozunu, limon rendesini de ekleyin.
✔️ En son azar azar un ilave edip çırpmayı bırakın. (Hamur biraz katı oluyor)
✔️ Dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayıp kek hamurunu dökün .
✔️ 180 derece fırında ortalama 40 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkınca 20 dakika sonra pudra şekeri dökün.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.