Bu Helvanın Pişirilişi Biraz Farklı! Kırşehir Mutfağından Pekmezli Ahi Helvası Tarifi

Helva Türk Mutfağının en sevilen tatlılarındandır. Çayın yanına akşam yemeğinin arkasına tercih edilir. Bugün size şifa deposu pekmezle yapın Kırşehir Mutfağından Ahi Helvası tarifi vereceğiz.

Helva sevilerek yenen lezzetlerdendir. Bizim mutfağımızda çeşit çeşit helvalar vardır. Hepsi de birbirinden lezzetli şüphesiz. Bugün sizlere mis gibi tereyağıyla, şifa deposu pekmezle harika bir helva tarifi vereceğiz.

AHİ HELVASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 125 gr tuzsuz tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 çay bardağı su
  • 1,5 çay bardağı pekmez
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz ici

AHİ HELVASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Şerbetini hazırlayalım. Bunun için suyu, pekmezi ve şekeri bir kasede karıştırın. Şeker iyice erisin.

✔️ Tavaya tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Yağ eriyince azar azar unu ilave ederek unu karıştırarak kavurun. Unun rengi kahverengiye dönünce hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş dökün. Bir taraftan da karıştırarak topaklanmasını önleyin.

✔️ Ocağın altını kapatıp sıcak sıcak şekil verip servis edin. (Dondurma kaşığıyla çok şık oluyor) Üzerine iri doğranış ceviz dökebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri