Kayseri Mutfağı denilince akla ilk gelen lezzetlerdir pastırma, sucuk, mantı, kayseri yağlaması, nevzine tatlıs,
Bugün sizlere iki usta şef'in kağıtta pastırma tarifini paylaşacağız.
Kağıtta pastırma, genellikle antrikot pastırmadan yapıyor. Pastırmaları kurutmadan pişirmek çok önemli. Mantıdan önce başlangıç olarak sunulan bu lezzet kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerden.
ARDA TÜRKMEN'DEN KAĞITTA PASTIRMA TARİFİ
- 8 dilim pastırma
- 8 adet cherry domates
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1-2 avuç maydanoz
- 1 avuç rendelenmiş taze kaşar peyniri
- Arzuya gore 1 tutam kırmızı biber
Tepsi boyutundaki yağlı kağıdı tezgaha koyun. Ortasına bütün olarak maydanozu yerleştirin. Üzerine pastırma dilimlerini yerleştirin. Domatesleri bütün olarak üzerine koyun. Sivri biberleri irice kesin ve domateslerin aralarına koyun. Tereyağını küçük parçalar halinde pastırmaların üzerine paylaştırın. Çok az su koyun. En üste rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin. Kağıdın kenarlarını katlayarak kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 -20 dakika pişirin. Piştikten sonra servis tabağının üzerine yerleştirin,orta kısmından paketi açarak servis edin.
ÖMÜR AKKOR'DAN KAĞITTA PASTIRMA TARİFİ
- 15 dilim pastırma
- 10 adet mantar
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber, kaya tuzu
Mantarları ince ince dilimleyin. Biberleri ince ince kıyın. Domatesleri soyup küp küp kesin. Pastırmaları ikiye bölün. Tüm bu malzemeleri bir kapta karıştırın. Üzerine arzu ettiğiniz kadar kaya tuzu, karabiber ve son olarak tereyağını ekleyin. Mantarlı harcı, yarım metre kadar kestiğiniz yağlı kağıdın ortasına koyun ve tezgah üzerinde zarf gibi kapatın. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın