KABAK YEMEĞİ MALZEMELERİ
- 3 orta boy kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 orta boy domates
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker
- İsteğe bağlı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
KABAK YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI
- Kabakları soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
- Yemeklik doğradığınız soğanları tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve ayçiçek yağını ekleyip kavurun.
- Salçayı da ekleyip kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
- Ardından kabakları ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kabaklar sararıncaya kadar orta ateşte pişmeye bırakın.
- Kabuğu soyulmuş ve küpler halinde doğranmış domatesi, tuzu ve şekeri ekleyin.
- Yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ederek kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişme aşamasında yemeğinizi kesinlikle karıştırmayın.
- Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
Servis Önerisi
Kabak yemeğinin üzerine yoğurt ekleyip ince kıyılmış maydanoz yada dereotu ile servis edebilirsiniz.