Bu gün ne pişirsem diyenlere: İşte size tam kıvamında, lezzetli ve kalorisi düşük kabak yemeği tarifi

Sağlıklı besin içeriğiyle de tercih edilen kabak yemeği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Kabak yemeğini sevmeyenlerdenseniz bu tarifi kesinlikle deneyin!

KABAK YEMEĞİ MALZEMELERİ

  • 3 orta boy kabak 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy domates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • İsteğe bağlı tuz 
  • Yarım çay bardağı sıcak su

KABAK YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI

  • Kabakları soyup  yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanları tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve ayçiçek yağını ekleyip kavurun. 
  • Salçayı da ekleyip kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
  • Ardından kabakları ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kabaklar sararıncaya kadar orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Kabuğu soyulmuş ve küpler halinde doğranmış domatesi, tuzu  ve şekeri ekleyin. 
  • Yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ederek kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişme aşamasında yemeğinizi kesinlikle karıştırmayın.
  • Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.

Servis Önerisi

Kabak yemeğinin üzerine yoğurt ekleyip ince kıyılmış maydanoz yada dereotu ile servis edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kolay kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte fırın poşetinde kabak tatlısı tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri