Türk ve dünya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kırmızı biberle yapılan çorbayı hiç duydunuz mu? Ünlü Şef Arda Türkmen'in tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Tarifimize geçmeden önce kırmızı biberin faydalarına bir göz atalım.
- Antioksidan deposu
- Metabolizmayı hızlandırıyor.
- Agrıyı hafifletmede etkili
- Bağışıklığı artırıyor.
- Stresi azaltıcı etkisi var.
- Zihni açıyor.
- hastalıklara karşı tam bir kalkan
- C vitamini kaynağı
- Sindirimi kolaylaştırıyor.
Gelelim köz kırmızı biber çorbasının yapılışına...
KÖZ KIRMIZI BİBER ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 6 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Süzme yoğurt
- Rende kaşar peyniri
KÖZ KIRMIZI BİBER ÇORBASI NASIL YAPILIR?
✔️ Biberleri ister fırında, ister mangalda közleyin.
✔️ Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. (Biberler sıcakken kese kağıdı veya kapaklı bir kapta 10 dakika bekletirseniz kolayca soyulacaklardır)
✔️ İri parçalar halinde doğrayın.
✔️ Tencereyi ocağa alı. Zeytinyağını ekleyin.
✔️ Soğanı ve sarımsakları soteleyin.
✔️ Sirkeyi ilave edin.
✔️ Havucu, patatesi, biberleri de ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin.
✔️ Sebzeler yumuşayınca tuzunu ve karabiberini ekkleyip ocağın altını kapatın.
✔️ Blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
✔️ Kaselerin altına bir kaşık rendelenmiş peynir koyun ve çorbayı üzerine ilave edin. Üzerine de isteğe bağlı olarak süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.