Yulaf; diyet yapanların, sağlık beslenenlerin omletten pudinge, börekten kurabiyeye pek çok tarifte kullandığı tahıllardandır.. Bugün sizlere kahvaltılık enfes bir yulaf böreği tarifi vereceğiz. Tarife geçmeden önce gelin yulafın faydalarına bir göz atalım.
Yulafın Faydaları
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Tok tutar.
- Sindirim dostu.
- Regl ağrılarını azaltır.
- Yüksek tansiyonu düşürür.
- Kabızlığa birebir
- İyi bir lif kaynağı
- Kronik yorgunluğa iyi gelir.
- Kasları ve kemikleri güçlendirir.
- Kan şekerini dengeler.
- Troid bezlerinin düzgün çalışmasını sağlar.
- İdrar söktürücü etkisi vardır.
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Cilt problemlerinde iyileşme sağlar.
- Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
YULAF BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 yumurta ile cirptim.
- Lor ya da beyaz peynir
- 3 dal pazı (maydanoz, ıspanak, pırasa, maydanoz, dereotu ne varsa kullanabilirsiniz.)
- yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz (Peynire göre ayarlayın)
YULAF BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Pazı, maydanoz, ıspanak, pırasa hangi yeşilliği kullanacaksanız (miktarı az olsun 2-3 dal yeterli) yıkayıp ince ince doğrayın.
✔️ Yulafı robottan çekin. Un haline getirmenize gerek yok.
✔️ Tüm malzemeleri harmanlayıp 15 dakika yulafın sıvıları çekmesini bekleyin.
✔️ Tavayı zeytinyağı ile yağlayıp ister tüm hamuru döküp ister porsiyonluk olacak şekilde kaşıkla döküp arkalı önlü kızartın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın