Bu Börek Gelin Görümce Çatlatır! Hazır Yufkadan El Açması Gibi Çıtır Çıtır Yeşil Mercimekli Kıymalı Kıvrım Börek Tarifi

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan yeşil mercimekli kıymalı kıvrım böreğini daha önce tatmadıysanız ilk fırsatta deneyin. Hazır yufka kullanılarak tıpkı el açması gibi lezzetli börek nasıl yaptığınıza siz bile şaşırsacaksınız. İşte püf noktaları...

Yeşil mercimek tam bir protein deposudur. Yüksel lif oranı olan yeşil mercimeği sofralarımızdan eksik etmemek lazım. Salatası, yemeği, böreği, çorbası hepsi ayrı güzel.

Bugün sizlere yeşil mercimekli kıymalı lezzetli mi lezzetli olan meşhur börek tarifi mi paylaşacağım. Neredeyse her misafirime yaparım. Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse işte o enfes tarif...

YEŞİL MERCİMEKLİ KIYMALI KIVRIM BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Susam
  • 1 adet yumurta sarısı

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 250 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

YEŞİL MERCİMEKLİ KIYMALI KIVRIM BÖREK NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Mercimeği yıkayıp küçük bir tencereye alın. Mercimeğin üzeri iki parmak gececek şekilde su koyup pişirin. Yaklaşık 20 dakikada pişiyor. Ara ara karıştırın ki dibi tutmasın. Gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Haşlanan mercimeği süzün. Bu arada tavaya sıvı yağı ve kıymayı alıp orta ateşte ara ara karıştırarak kıyma suyunu salıp kavrulana kadar güzelce kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. 2-3 dakika soğanlar iyice pembeleşince süzdüğünüz mercimeği ekleyin. Tuzunu, baharatlarını ilave edip ocağın altını kapatın.

✔️ Sosunu hazırlayalım. Sosu için gerekli olan malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.

✔️ Yufkaları tezgaha serin. Hazırladığınız sostan kaşıkla gezdirip fırça yardımıyla yüfkanın her yerini güzelce soslayın. Yufkayı ikiye katlayın. (Yarım ay şeklinde olacak) Hazırladığınız iç harcından koyup rulo yapın ve gül böreği gibi kıvırın. Yuvarlak bir fırın tepsini sıvı yağ ile yağlayıp kıvırdığınız böreği ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da hazırlayıp bunun etrafında dolayın. Tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın. 5 yufka benim tepsime tam denk geliyor.

✔️ Kalan sosu yufkaların üzerine dökün. 1 adet yumurta sarısını da fırçayla sürün. Bolca susam serpin. Bu şekilde simit gibi oluyor çok seviyoruz biz.

✔️ 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Fırından çıktıktan sonra 15 dakika dinlendirip dilimleyip servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Anne usulü yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Yemek Tarifleri Haberleri