Bu Börek Boza İle Yeniyor! İşte Size Usta Şef Burak Zafer'den Hazır Yufkadan Pratik Baniçka Böreği Tarifi

Hamur işlerini hepimiz çok seviyoruz. Bugün sizlere Bulgar göçmenlerinin sık sık yaptığı bir lezzetin tarifini vereceğiz. Orjinali el açmasıyla yapılsa da bugün hazır yufkadan pratik baniçka yapacağız. İşte Usta Şef Burak Zafer'in tarifi...

Göçmenlerin sevilen lezzetlerinden biridir baniçka böreği. Beyoğlu'nda Bulgar göçmeni bir hanımefendi tarafından işletilen kafede yemiştim ilk. Yanında boza ile ikram edilmesi çok ilginç gelmişti. Dikdörtgen şeklinde servis edilen bu lezzetin içerisinde lor peyniri oluyor. Yufkası, geleneksel yufkalardan bir tık daha kalın. Bol yağlı bol lezzetli harika tarifi siz de denemek isterseniz Şef Burak Zafer'un yorumuyla tarifi sizlerle...

HAZIR YUFKADAN BANİÇKA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet yumurta
  • 5 adet yufka
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 500 gr lor peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • sıvı yağ

HAZIR YUFKADAN BANİÇKA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Geniş bir kaseye yumurtayı ve yoğurdu koyup çırpın. Tuzu ve lor peynirini de ilave edip karıştırın.

✔️ Başka bir kaseye yufkaları yağlamak için kullanacağınız sıvı yağı koyun.

✔️ Bu arada fırını 200 derece ayarlayın. Siz yufkaları sararken fırın iyice ısınsın.

✔️ Yufkayı tezgaha serin. Fırça yardımıyla bolca sıvı yağlayın. Bu börek yağlı bir börek oluyor özelliği oyle:) Orta kısma hazırladığınız harçtan kepçeyle koyup yayın ve karşılıklı kenarlarını ortaya birleştirip katmer gibi dikdörtgen şekilde katlayın.

✔️ Yağladığınız fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp 25-30 dakika pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri