Kayseri'nin meşhur el açması peynirli tandır böreği tarifi

Tandır Böreği, Kayseri Mutfağının meşhur yöresel böreklerindendir. Bugün ne yapsam diyenlere tadını bilenlerin bakmadan ağzını sulandıran bu lezzetin detaylı tarifini vereceğiz. İşte Peynirli Tandır Böreği tarifi...

Sofralarınızı şenlendirecek enfes bir peynirli börek tarifimiz var. Kayseri Mutfağının sevilen lezzetlerinden olan bu börekte en dikkat çeken şeylerden biri tahinli yağın katlara sürülüyor olması. Bölgede en çok kıymalı yapılsa da çay saatlerine peynirli daha çok yakışıyor.

El Açması Tandır Böreği için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 4 kase un
➞ 1 paket instant maya
➞ 1 tatlı kaşık tuz
➞ 1 çay bardağı sıvıyağ
➞ 1 su bardağı ılık süt
➞ 2 su bardağı ılık su

Arasına sürmek için;
➞ 1 paket tereyağ
➞ 2 yemek kaşığı tarin yağ
➞ 1 kase tahin

İçi için;
➞ 1 adet kuru soğan
➞ 1 tatlı kaşığı pulbiber
➞ 1 kalıp beyaz peynir
➞ Bir tutam maydanoz

Üzeri için;
➞ 1 adet y umurta sarısı
➞ Susam

El Açması Tandır Böreği nasıl yapılır?
✔️ Yoğurma kabına 3 kase unu, mayayı, tuzu, ılık sütü, ılık suyu koyup güzelce yoğurun. Gerekirse un ekleyin. 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ilave edin. Yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edin.
✔️ Bir tavaya tahini, tereyağı ve tarin yağı koyup tereyağ eriyene kadar ısıtın.
✔️ İçi için tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yayağı koyup kavurun. Pul biberi döküp ocaktan alın. Bir kaseye koyduğunuz beyaz peynirin üzerine soğanlı harcı ekleyip karıştırın.
✔️ Hamuru 3 büyük bezeye ayırın.(Mayalanmasını beklemeyin)
✔️ Un serptiğiniz tezgahta güzelce açın. Tahinli yağdan bolca sürün.
✔️ Üstüne bir tutam un atıp, rulo şeklinde sarın ve gül böreği gibi kıvırın. Hafif unlanmış tepsiye dizip 2 dakika buzdolabında dinlendirin.
✔️ Yine unlanmış tezgahta her bir sardığınız bezeyi tepsi büyüklüğnde açın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.Her yerine peynirli içten koyup eşit bir şekilde yayın. İnce kııyılmış maydanoz serpin.
✔️ 2.bezeyi de aynı şekilde açıp iç harcını koyduğunuz tepsinin üzerine kapatın.
✔️ Tekrar peynirli içten koyup 3.bezeyi de açıp üstüne kapatın.
✔️ Hazırladığınız böreği dilimleyin.
✔️ Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Tadı Damağımda

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri