Siz de covidden sonra kendini pasta böreğe hamurişine verenlerden misiniz?:) Çocuklar evde olunca insanın her daim bişeyler yapıp pişiresi geliyor.Hal böyle olunca da ortaya muhteşem lezzetler çıkıyor. Bu kurabiye o kadar lezzetli ki hiç bitmesin hep elimin altında olsun istiyorum. İftardan sonra çayın yanına bir kaç tane alıyorum. Tatlı isteğim gidiyor.
Bugün yapmışken sizinle de paylaşayım dedim.
UN HELVASI KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı +1 çorba kaşığı unu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 125 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Gerekirse normal un
UN HELVASI KURABİYESİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Teflon tavaya unu koyun ve rengi dönene kadar karıştırarak güzelce kavurun ve soğumaya bırakın.
✔️ Un soğuyunca geniş bir yoğurtma kabına alın. (Yemek kursuna gittiğim dönemlerde şefimiz kurabiyelerin cam kapta yoğurulmasını tavsiye etmişti. O gün bugündür ben cam kasede yoğuruyorum.)
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, vanilyayı , kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve hafif üzerine bastırın. (Tek lokmalık yapıyorum ben çok büyük olmuyor)
✔️ Üzerine istereniz çay kaşığı ile ya da bir minik su şişesi kapağıyla çiçek şekli verebilirsiniz. İsterseniz çatalla şekil verebilirsiniz size kalmış.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derece yaklaşık 15 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkar çıkmaz üzerine eritilmiş çikolata sıkıyorum, bazen fındık koyuyorum bazen antep fıstığı. Her şekilde efsana oluyor Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.