Bizim evde böreğin her çeşidi yapılır. Çocuklar kıyma yesin diye bu böreği çok tercih ediyorum. İçinde bulgur da var. Oldukça besleyici. Bizim severek yediğimiz bu lezzetin tarifini paylaşmak istedim.
Tadı gerçekten muhteşem. İçli köfte yer gibi oluyor insan...
Siz değerli saglikhaberciniz okurları sizler de bu tarifi bir an önce yapıp tarif defterinize not alın.
AVCI BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet yufka
- 250 gr kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur (düğü)
- 1 çay bardağı sıcak su (Bulguru ıslatmak için)
- 1 yemek kaşığı biber dalçası
- Göz kararı iri çekilmiş ceviz
- Maydonoz
- Tuz
- Karabiber
Dış kaplaması için
- 2 yumurta
- Galeta unu
AVCI BÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Büyük bir kaseye ince bulguru koyun. Üzerine sıcak suyu ile edip üzerini kapatıp bekleyin.
✔️ Kıymayı tavaya alın. Ara ara karıştırarak kavurun. Suyunu salıp çekince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Etin durumuna göre sıvı yağ ekleyin. Ben yağlı bir et aldığımda yağ kullanmıyorum. Ama yağsız etse mutlaka 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekliyorum.
✔️ Soğanlar yumuşayınca biber salçasını ilave edin. Tuzunu, baharatını atın.
✔️ Salçanın kokusu çıkınca ocağın altını kapatıp ıslattığınız bulguru etin içine karıştırın.
✔️1 adet yufkayı 8'e bölün.
✔️ Her birine 1 yemek kaşığı dolusu iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
✔️ Bir kasede yumurtayı güzelce çırpın.
✔️ Hazırladığınız börekleri ilk önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tavada kızartın
Servis Önerisi
Kızaran börekleri verevine (yan yan) kesip servis edebilirsiniz. Bu şekilde görüntüsü daha güzel oluyor. Dilerseniz kesmeden de yiyebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.