Islak keki özellikle çocuklar çok seviyor. Şimdiye kadar pek çok ıslak kek tarifi denedim, çoğunu da severek yedik ama bu tarif çok başka. Her yaptığımda 1 saat içinde bitiriyor resmen çocuklar. Dikdörtgen borcamda yaklaşık 20 dlim çıkıyor, kalabalık misafir için de hem pratik hem lezzetli ideal bir tatlı oluyor. Tereddütsüz mutlaka deneyin, daha sonra "bu zamana kadar yaptığım ve yediğim en iyi ıslak kek" demeye hazır olun. Biz mübtelası olduk çoktan, umarım siz de dener yorumlarınızı paylaşırsınız...
Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli.
- Kare büyük boy borcam ya da dikdörtgen borcam bu tarif için idealdir.
- Unu eleyerek koyarsanız kekiniz daha iyi kabarır.
- Unu ekledikten sonra mikserle hızlıca çırpmalı gerekirse spatuladan yardım almalısınız.
- Fırını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın.
- Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı gidince hemen kesin ve sıcak sosu üzerine gezdirin.
Soslu Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 5 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ 1 su bardağı sıvı yağ
➞ 1 su bardağı süt
➞ 1 su bardağı şeker
➞ 1 su bardağı un
➞ 1 paket vanilya
➞ 1.5 paket kabartma tozu
➞ 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
➞ 1 çay bardağı şeker
➞ 1.5 su bardağı süt
➞ 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
➞ 2 yemek kaşığı kakao
➞ 80 gr çikolata (Yoksa 1 yemek kaşığı kahvaltılık sürülebilir çikolata da olur)
Soslu Islak Kek nasıl yapılır?
✔️ Karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.
✔️ Yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyip en fazla 1 dakika çırpıp bırakın.
✔️ Karışım kek hamurundan daha cıvık oluyor, az diye un dökmeyin sakın.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika kontrollü pişirin. İlk 25 dakika fırının kapağını asla açmayın.
✔️ Bu arada sosunu hazırlayalım. Tencereye şekeri, sütü, sıvı yağı ve kakaoyu koyup tel çırpıcı ile güzelce karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar çırpın.
✔️ Kek piştikten sonra 5 dakika dinlendirin, ilk sıcaklığı çıksın.
✔️ Keki dilimleyin. Sıcak sosu kaşıkla her yerine eşit gelecek şekilde dökün.
✔️ Keki soğumaya bırakın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın