Peynirli makarna gibi düşünebilirsiniz. Küflü peynir, tulum peyniri veya eski kaşar çok yakışır. Eriyen peynirlerin lezzetine doyum olmaz.
Karslıların en dayanamadığı yemeklerden olan bu lezzeti umarım deneyip siz de beğenirsiniz.
Gelelim tarifimize...
KARNI ÇIRIK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
Üzeri için;
- 250 gram tereyağı
- 150 gram eski kaşar
- 100 gram küflü peynir
KARNI ÇIRIK NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle hamuru yapalım. Geniş bir kaba unu, tuzu, yumurtayı koyup karıştırın. Azar azar su ilave ederek açılabilecek sertlikte hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
✔️ Hamuru 8 bezeye ayırın. Sert zeminde ince uzun rulo olarak uzatın. Bıçakla küçük küçük dilimleyin.
✔️Dilimlediğiniz parçaları ikiye tekrar bölün ve üzerine parmakla bastırıp ezin O val bir şekil vermeniz lazım.
✔️ Yapışmaması için unlanmış tepsiye dizin.
✔️ Tencereye su koyup kaynatın. Hamurları kaynar suda haşlayın.
✔️ Süzgece çıkarıp geniş bir tepsiye koyun.
✔️ Peynirleri serpiştirin.
✔️ Bolca erimiş tereyağını gezdirin.
✔️ Isınmış fırında peynirler eriyene kadar pişirip sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın