Tarhana Çorbasını hemen hemen Anadolu insanından herkes sever. Ancak ben Kahramanmaraş'a ziyarete gittiğimde içtiğim tarhana çorbasını hiç bir çorbaya değişmem.
Daha lezzetli yapıyorlar nedense... Bende araştırdım o çorbanın tarifini Maraşlı bir dostumdan öğrendim.
O gün bugündür Maraş tarhanası kış sofralarımda mutlaka bulunur. Üstelik oldukça da yapımı kolay.
Denemek isterseniz eğer bir kendi normal tarifinizden yapın birde Maraş usulü. Ve eve gelen misafirinize ikisinden de bir kaşık almasını söyleyin. Alacağınız cevap Maraş tarhanasının daha güzel olduğu yönünde olduğudur. Peki Maraş usulü tarhana çorbası nasıl yapılır?
Gerekli Malzemeler
- 500 gram kadar kuru Maraş tarhanası
- 4-5 diş kadar sarımsak
- Tuz
- Ve Sıvı yağ
- Maraş kırmızı pul biberi - acı olanından
- İsteğe göre Kuru nane
- 1-2 adet kadar şalgam
Hazırlanışı
- İlk olarak çorbamızın demirbaşı olan tarhanayı en az 2 saat önceden ıslatınız.
- Sonrasında şalgamları haşlayıp küp küp güzelce doğrayın.
- Ve çorbanızın fazla ekşi olmaması için ıslatma suyunun bir kısmını dökünüz ve döktüğünüz kadar suyla eksiği tekrar tamamlayın.
- Çorbanızı karıştırarak iyice pişirin.
- Sarımsakları ezin ve Sıvı yağı tavada iyice kızdırıp sarımsak, pul biber ve kuru naneyi yağda güzelce çevirin.
- Biberli yağı şalgamla beraber çorbaya ilave edip sıcak olarak servis edin.
İnanın her bir kaşığında şifa bulacağınız gibi unutamayacağınız bir tatla karşı karşıya kalacaksınız. En azından 1 kez bu çorbayı yapmayı deneyin sonrasında hep bu tarifi yapacaksınız. Buna eminiz.
Afiyetler olsun