Bir Çırpıda Mutfağa Girip Yapabileceğiniz Tadı Uzun Süre Damağınızdan Gitmeyecek Az Malzemeli Bol Lezzetli İncir Dolması Tarifi

İncirin hem kurusu hem tazesi çok lezzetli. İşin içine bir de ceviz girdi mi ortaya lezzet ötesi bir şey çıkıyor. Lokum gibi yumuşacık incirleri iftar sonrası için yapıp maraş dondusıyla tüketmeye hazır olun. Hazırsanız gelsin mi incir dolması tarifi.

Az malzemeli bol lezzetli bir tatlı ile karşınızdayız. Öyle fırınla falan da uğraşmaya gerek yok bu tatlı için. Aşamaları da çok kolay. İftardan sonrası için de oldukça uygun. Şu sıcak günlerde yanına dondurmayla çok güzel oluyor.

Hemen malzemeleri hazırlayıp yapmaya başlayın siz de... Ben bugün iftara yapacağım şimdiden tarifini sizinle paylaşayım istedim.

CEVİZLİ KURU İNCİR TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 20 adet kuru incir
  • İçlerini doldurmak için ceviz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su

CEVİZLİ KURU İNCİR TATLISI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ İncirler bir tepsiye dizip üzerlerine sıcak su dökün ve 15 dakika yumuşamalarını sağlayın.

✔️ Daha sonra suyunu süzüp incirlerin sap kısımlarını kesin.

✔️Kesik olan kısımları içe doğru kıvırın ve çukurlaştırın.

✔️ Çukur kısma ceviz koyun. İster bütün ister parçalanmış size kalmış.

✔️ Tencereye hazırladığınız cevizleri yerleştirin. Üzerlerine şekeri ve suyu döküp kaynamaya bırakın.

✔️ Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kontrollü pişirin. 

✔️İncirler iyice yumuşayıp suyunu da çekince ocaktan alın.Soğumaya bırakın.

Yanına kaymak ya da dondurma ile servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri