Arnavutlar meşhur yemeğidir mişoriz. Arnavutça’da mish et, oriz de pirinç demektir. İkisi birleşince etli pilav olarak karşımıza çıkıyor. Tabi bildiğimiz etli pilavdan farkı fırında pişmesi. Orjinalinde oğlak ve bulgur kullanılıyor. Dana, kuzu yada tavuk etinden de çok lezzetli olduğunu söylemeden geçmeyelim.Bugün tavuktan yapacağız arnavut pilavını.
Vakit kaybetmeden hemen tarife geçelim.
Umarım siz de beğenirsiniz.
ARNAVUT PİLAVI MİŞORİZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 700 gr tavuk (ister tüm, ister büt her şekilde olur)
- 3 su bardağı pirinç
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 100 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
ARNAVUT PİLAVI MİŞORİZ NASIL YAPILIR?
✔️ Tavukları düdüklüye koyun ve üzerini gececek kadar su ekleyip kapağını kapatın. Havası çıktıkdan sonra yaklaşık 30-40 dakikada lokum gibi pişecektir.
✔️ Pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su koyup 20 dakika bekletin.
✔️ Tencereye tereyağı, küçük küçük doğranmış soğanları da ilave edip soteleyin.
✔️ Salçayı ve baharatları da ilave edin.
✔️ Bol suda yıkadığınız pirinçleri ve tuzu da ekleyip kavurun.
✔️ Kavrulan pirinçleri uygun bir fırın tepsisine alın. Üzerine tavuk suyunu dökün.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Yaklaşık 10 dakika içinde suyunu çekmeye başlayacaktır. Fırından çıkarıp tavukları yerleştirin ve fırını 200 dereceye ayarlayıp tavuklar nar gibikızarana kadar pişirin. Eğer pilavın suyu yeterli gelmezse bu aşamada bir kepçe daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
✔️ Fırından çıkınca ince kıyılmış maydanoz serpin. Üzerine fırın tepsisi kapatıp 10 dakika demleyip sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın