NOHUT SALATASI İÇİN MALZEMELER
- 2 su bardağı nohut
- 2 adet orta boy havuç
- Çok az mor lahana
- 2 adet kapya biber (Sebzeleri mevsiminde tuketenlerdenseniz yazın közleyip buzluğa koyduğumuz kapya biber de harika bir seçenek olabilir.)
- Yarım demet dereotu
- 5 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Tuz
NOHUT SALATASI'NIN HAZIRLANIŞI
- Bir kaç saat önceden suya ıslattığınız nohutu düdüklü tencereye koyun. Tencerenin buharı çıktıktan sonra 20 dakika pişirin. ( nohutun pişme süreleri farklı olabilir, kontrollü olun) Eğer buzlukta haşlanmış nohutunuz varsa onu da kullanabilirsiniz. Bu size zamandan tasarruf sağlayacaktır.:) Vaktiniz olduğunda buzluğunuza koymak için nohut haşlayın. Buyrun tarif için:)
- Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Mor lahanayı ince ince doğrayın.
- Dere otunu ince ince doğrayın.
- Kapya biber tazesini kullanıyorsanız küp küp doğrayın. Eğer közlenmiş kullanacaksanız küçük küçük dilimleyin.
- Haşlanmış nohutun suyunu süzüp ılıyınca doğranan malzemelerle harmanlayın.
- Üzerine zeytinyağını, limonu, nar ekşisini ve tuzunu ekleyip servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
ÖNERİLER
Eğer haşlanmış nohut kullanacaksanız buzluktan çıkardıktan sonra bir tencereye alıp 1 su bardağı kaynamış su ekleyip bir taşım kaynatıp süzün.