4 Patlıcan 400 gr Kıymayla Kızartmadan Közlemeden Yapılan Beli Kırık Patlıcan Kebabı Tarifi

Türk Mutfağının şahıdır Patlıcan Kebabı. Antep Mutfağına aşık olanların sık sık yaptığı bu kebabı bir de böyle deneyin...Lezzeti parmaklarınızı yedirtecek beli kırık patlıcan kebabını evde nasıl yaparız, hangi malzemeler gereklidir? İşte o lezzetin detaylı tarifi...

Yemek yapmayı çekinenlerin bile kalkıp yapası gelecek bu kebabı. Patlıcanları kızartma, közleme gibi derdi de. Hazırlaması 15 dakika sürüyor. Sonrası fırının işi.Siz yanına tane tane pirinç pilavı yapana kadar yemeğiniz hazır olacak. Görüntüsü lezzeti şahane oluyor mutlaka deneyin. 3 patlıcanla yapmak isterseniz yuvarlak borcam kullanın daha iyi bükülür. Haydin kolları sıvayın, akşama ziyafet var...

BELİ BÜKÜK PATLICAN KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 tane uzun kebaplık patlıcan
  • Bir tutam tuz

Köftesi için;

  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 dilim kurumuş ekmek (1 yemek kaşığı galeta unu)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su

BELİ BÜKÜK PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?
✔️ Patlıcanları hazırlayalım.
Patlıcanları yıkayın, alacalı soyun. Saplarını kestikten sonra tam koparmadan 2 cm genişliğinde verevine kesin ve hafif bükerek tepsiye yerleştirin. Patlıcanların üzerine çok az tuz serpin.
✔️ Köfteyi hazırlayalım. Karıştırma kabına kıymayı, tuzu, baharatları, ekmek içini, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı ekleyin. 10 dakika güzelce yoğurun.
✔️ Kıymalı harçtan minik köfteler yapıp patlıcanların arasına yerleştirin.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Zeytinyağın salçayı güzelce kavurun. Suyu da ekleyip fokur fokur kaynayınca ocağın altını kapatın.
✔️ Patlıcanların üzerine sosu gezdirin. Yağlı kağıdı sudan geçirip elinizle sıkın ve kebapın üzerine kapatın.
✔️ Tepsinin aralarına arpacık soğan, biber ve domates yerleştirebilirsiniz.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Yağlı kağıdı çekip 20 dakika kadar daha suyunun tamamen gitmesini ve hafif kızarmasını sağlayın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri