Bugün sizlere Yunanistan'da pek çok restoranta görebileceğiniz enfes bir lezzeti paylaşacağız. Yunanıstana gittiğimde hem görünüşüne hem lezzetine bayılıp tarifini istemiştim. Cips gibi oluyor, tam sağlıklı bir atıştırmalık . Özellikle çocukları kabak yediremeyenler hemen deneyin, tabak tabak isteyecekler.
Hemen tarife geçelim.
ÇITIR KABAK KIZARTMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet kabak
- 500 ml ayçiçek yağı
- 1 şişe maden suyu
- 250 gram un
- Bir miktar tuz
ÇITIR KABAK KIZARTMA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Bir kaseye unu koyun.
✔️ Başka bir kaseye maden suyunu koyun, içine çok az tuz koyarak karıştırın. Bu da kenarda beklesin.
✔️ Kabakları verevine yan yan ince ince doğrayın.
✔️ Doğradığınız kabakları tek tek önce una, sonra maden sulu karışıma sonra tekrar una batırın ve servis tabağına dizin
✔️ Bol kızgın yağda birbirine yapışmayacak şekilde iki tarafını da kızartın. Hepsini bir anda atmıyoruz.
Yanına sarımsaklı yoğurtla harika oluyor
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.