Beklese De Çıtırlığından Ödün Vermeyen Kızartma! Mis Gibi Yunan Usulü Sodalı Çıtır Kabak Kızartma Tarifi

Yunan Mutfağından çıtır çıtır lezzetli mi lezzeti bir tarifle geldik: Sodalı kabak kızartması tarifi. Kabak cipsi de desek olur o kadar çıtır.. Beklese de aynı çıtırlığı duruyor. Yanına yoğurtla enfes oluyor.

Bugün sizlere Yunanistan'da pek çok restoranta görebileceğiniz enfes bir lezzeti paylaşacağız. Yunanıstana gittiğimde hem görünüşüne hem lezzetine bayılıp tarifini istemiştim. Cips gibi oluyor, tam sağlıklı bir atıştırmalık . Özellikle çocukları kabak yediremeyenler hemen deneyin, tabak tabak isteyecekler. 

Hemen tarife geçelim.

ÇITIR KABAK KIZARTMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet kabak
  • 500 ml ayçiçek yağı
  • 1 şişe maden suyu
  • 250 gram un
  • Bir miktar tuz

ÇITIR KABAK KIZARTMA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Bir kaseye unu koyun.

✔️ Başka bir kaseye maden suyunu koyun, içine çok az tuz koyarak karıştırın. Bu da kenarda beklesin.

✔️ Kabakları verevine yan yan ince ince doğrayın.

✔️ Doğradığınız kabakları tek tek önce una, sonra maden sulu karışıma sonra tekrar una batırın ve servis tabağına dizin

✔️ Bol kızgın yağda birbirine yapışmayacak şekilde iki tarafını da kızartın.  Hepsini bir anda atmıyoruz. 

Yanına sarımsaklı yoğurtla harika oluyor 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri