Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Püf noktalarıyla puf puf bazlama tarifi!

Geleneksel Anadolu lezzetlerinden biri olan bazlama, kahvaltılarınızda ve çay saatlerinizde sofralarınızı şenlendirecek. Yumuşacık, puf puf bazlamalarınızı sıcak sıcak yerken lezzetine doyamayacaksınız.

BAZLAMA İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( himalaya tuzu)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Un

BAZLAMANIN YAPILIŞI

  1. Derin bir yoğurma kabında Su, süt,  tuz ve mayayı karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, elde yapışır kıvamda hamur elde edin.Hamurunuz katı olursa bazlamalar sert olur.
  3. Kabın kapağını kapatıp 45 mayalanmasını bekleyin.
  4. Hamuru bezelere ayırın.
  5. Çok fazla un kullanmadan servis tabağı büyüklüğünde açın. 
  6. Teflon bir tavayı ısıtın.
  7. Açtığınız hamuru tavaya koyun. Kabarcıklar oluşunca  hemen diğer tarafını çevirin. 1 dk da bir çevirerek pişirirseniz kabarıkgörüntü oluşur ve bazlamalarınızın arasını açabilirsiniz.
  8. Ocağın altı açık olsun, kısık ateşte bazlamalar kurur.
  9. Pişen bazlamaları bir örtünün üzerine alın ve ilk sıcaklığı geçene kadar üst üste koymayın, içi hamurlaşabilir.
  10. Afiyet olsun!

Servis Önerisi: 

Sıcakken tereyağlayıp peynirle, haşlanmış patatesle servis edebilirsiniz. 

Püf Noktası

- Hamurun kıvamı çok yumuşak olmalıdır.

- Bezelerin üzerini hep bir bezle örtülü tutun, kurumasın. 

- Bazlamaları pişirmeden önce tavanın orta ateşte iyice ısındığından emin olun ve tavayı kesinlikle yağlamayın.

- Altı iyice pişmeden 1-2 dk sonra hemen ters çevirin. Bu şekilde arası açılan bazlamalarınız olacaktır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri