Şerbetli tatlılar bayramlarda çok tüketiliyor. Herkes baklava açamıyor malum. Tadı baklavayı aratmayacak lezzette şekerpareyi de hazırlayıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Yiyenler tarif isteyecek...
Şekerparede dikkat etmeniz en önemli püf nokta şerbetin soğuk, şekerparelerin sıcak olmasıdır. Bu püf noktasına dikkat ederseniz farkı görürsünüz.
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
TAM KIVAMINDA ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Şerbeti için;
- 4 su barsağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Hamuru için;
- 150 gr tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
TAM KIVAMINDA ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?
✔️ İlk olarak şerbeti hazırlayın. Soğuk kullanacağız. Tencereye şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakın. 10 dakika sonra 2-3 damla limon sıkıp 3 dakika sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğurun. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan parçalar alıp şekil verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün. Çatal ile çizik atın.
✔️ 170 derede fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıktıntan 3-4 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
Servis ederken üzerine antep fıstığı tozu serpebilirsiniz. Yanında dondurmayla da çok iyi gider.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.