Bayatlamayan kurabiye: Konya Silleye özgü S kurabiye tarifi
Sille kurabiyesi eski zamanlarda özel günlerde büyük tepsilerde yapılan, 3 malzemeli olmasına rağmen püf noktalarına dikkat edilmesi gereken ve biraz zahmetli bir kurabiye. Diğer yandan dışı ele yapışan, içi sert ve gerçekten tam çay yanında yemeklik bayatlamayan bir kurabiye. Gelin yapımına bakalım!
SİLLE S KURABİYE İÇİN MALZEMELER
250 gr tuzsuz tereyağı
Pudra şekeri (Miktarı aşamalardan sonra ayarlanacak)
Un
SİLLE S KURABİYENİN YAPILIŞI
Tereyağını eritin. Eritirken mutlaka köpüğünü alın. (Hiç küpük kalmasın).
İyice köpüğünü aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve tereyağını tekrar donması için bekletin.
Donan tereyağının altına çöken tortudan temizleyerek saf yağını alın.
Tortudan iyice arındırdıktan sonra tekrar eritin.Bir ölçü kabıyla yağı ölçün (ya da bardakla). Yağ ne kadar kullanmışsanız aynı ölçüde pudra şekeri ekleyin.
Elinizin ayası ile yoğurma kabında pudra şekerini eze eze yoğurun. Bu işlem 30 dakika kadar devam etmelidir.Yoğurdukça karışım farklı bir hal alıp kendini belli edecektir.
En son ununu kontrollü bir şekilde ekleyip S şekli verin.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derecede (alt üst) 10-12 dk pişirin. (Beyaz renkte olmalı ve kızartmamalı)
Dışı ele yapışan, içi sert ve gerçekten tam çay yanında yemeklik harika kurabiyeleriniz hazır.