Anne keki hafif nemli dokusu ve uzun süre tazeliğini korumasıyla ünlüdür. Öyle üzerinde krema, içinde kuruyemiş ya da çikolata alan olmaz:) Yapılışı çok basit olmasına rağmen herkesin sevgilisidir. Bugün sizlere yaptıkça çocukluğunuzu hatırlayacağınız klasik anne keki tarifi paylaşacağız. Bir kaç püf noktasını açıklayıp tarifimize geçelim...
- Anne kekinde yoğurt olmazsa olmaz, yoğurt kekin bayatlamasını önlüyor.
- Karbonatı da atlamayın. O muhteşem dokusunu ve kabarmasını sağlıyor.
- Bu kekde şeker ve yumurtayı uzun uzun çırpmaya gerek yok.
- Hamur akışkan bir kıvamda oluyor.
- İlk 40 dakika fırını açmayın.
Bayatlamayan Anne Keki için hangi malzemeler gerekli?
➞ 4 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ 1 su bardaği süt
➞ 1 su bardaği sıvı yağ
➞ 1 su bardaği yoğurt
➞ 1 su bardagi +ceyrek su bardaği şeker
➞ 3.5 su bardaği un
➞ 1 tatli kasigi dolu kabartma tozu
➞ 1 tatli kasigi karbonat (cok hafif tepeli)
Üzeri için;
➞ Ceviz, fındık, susam vs
Su bardağı ölçüsü: 250 ml
Bayatlamayan Anne Keki nasıl yapılır?
✔️ İlk öne tepsiyi tereyağı ile güzelce yağlayın. Üzerine de susam serpip kenara koyun.
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı, şekeri, sıvı yağı, sütü ve yoğurdu ekleyip 1-2 saniye mikserle çırpın.
✔️ Ardından unu, kabartma tozunu, karbonatı ekleyip mikserle 2 dakika kadar çırpıp 35 cm'lik yuvarlak tepsiye dökün.
✔️ Üzerine iri çekilmiş ceviz serpin. Yoksa fındık, toz şeker bile olabilir.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkan kek, soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: MASMAVİ3🔹MUTFAKTA / Derleme: Sağlıkhaberciniz