Bayatlamayan cevizli anne kurabiyesi nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları

Kurabiyeler çay saatlerinin enfes lezzetlerindendir. Bugün sizlere hiç bir zaman modası geçmeyen, yemekten bıkmadığımız cevizli anne kurabiyesi tarifi vereceğiz. Peki mis gibi çatlak çatlak cevizli anne kurabiyesi nasıl yapılır? İşte o meşhur lezzetin tarifi...

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileğiniz mis gibi bir kurabiye tarifi paylaşacağız bugün. Ani gelen misafirlerinize şipşak hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Dilerseniz içerisinde portakal rendesi, limon rendesi ekleyip de deneyebilirsiniz.

Haydin mutfağa.. sıcacık çayın yanına mis gibi kurabiye yapıyoruz...

Cevizli anne kurabiyesi tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ karışımı
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5 su bardağına yakın un (Kontrollü ekleyin)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Dövülmüş ceviz

Cevizli anne kurabiyesinin yapılışına geçelim:
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Yağı, yoğurdu, karbonatı, kabortma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparık yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün.
✔️ 180 derece ırında alt üst ayardaki kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Huzurlu Mutfak / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri