Yapımı son derece pratik olan harika bir cips tarifi vereceğim bugün. Malum çocuklara sebze yedirmekte zorlanıyoruz. Bamya da onlardan biri. Bu yöntemle etrafımda bamya yedirmediğim çocuk neredeyse kalmadı:)
Sağlıklı, düşük kalorili bu atıştırmalık bamya cipsi, film keyiflerinize eşlik etmeyi bekliyor.
Artık bamya ile barışmanın zamanı geldi:) Ne dersiniz?
FIRINDA BAMYA CİPSİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım kilo çok kartlaşmamış iri bamya
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı susam
- Varsa 1 tatlı kaşığı soğan ve sarımsak tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
FIRINDA BAMYA CİPSİ NASIL YAPILIR?
✔️ Bamyaları güzelce yıkayın ve mutfak bezine ya da kağıt havluya üst üste gelmeyecek şekilde kuruması için dizin.
✔️ Sapını çıkarıp baş kısmını koni şeklinde soyun.
✔️ Mısır ununu, zeytinyağını, tuzu ve baharatları harmanlayın.
✔️ Bamyaları unlu karışıma bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz ırın tepsisine tek sıra halinde dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı ayarda 30-35 dakika pişirin.
Yanına sarımsaklı yoğurt ya da dip sosla servis edin.
.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın