Bamya Zamanı Geçmeden Bunu Mutlaka Deneyin! Fırında Sağlıklı Bamya Cipsi

Türk Mutağında seveni de sevmeyeni de çok bamyanın. Genellikle çorbası, yemeği yapılsada bugün sizlere bamya olduğunu kimsenin anlamadığı cipsini yapacağız. Lezzetli mi lezzetli bamya cipsleri damakları şenlendirecek...

Yapımı son derece pratik olan harika bir cips tarifi vereceğim bugün. Malum çocuklara sebze yedirmekte zorlanıyoruz. Bamya da onlardan biri. Bu yöntemle etrafımda bamya yedirmediğim çocuk neredeyse kalmadı:)

Sağlıklı, düşük kalorili bu atıştırmalık bamya cipsi, film keyiflerinize eşlik etmeyi bekliyor.

Artık bamya ile barışmanın zamanı geldi:) Ne dersiniz?

FIRINDA BAMYA CİPSİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım kilo çok kartlaşmamış iri bamya
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı susam
  • Varsa 1 tatlı kaşığı soğan ve sarımsak tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

FIRINDA BAMYA CİPSİ NASIL YAPILIR?

✔️ Bamyaları güzelce yıkayın ve mutfak bezine ya da kağıt havluya üst üste gelmeyecek şekilde kuruması için dizin.

✔️ Sapını çıkarıp baş kısmını koni şeklinde soyun.

✔️ Mısır ununu, zeytinyağını, tuzu ve baharatları harmanlayın.

✔️ Bamyaları unlu karışıma bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz ırın tepsisine tek sıra halinde dizin.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı ayarda 30-35 dakika pişirin.

Yanına sarımsaklı yoğurt ya da dip sosla servis edin.
.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri