Bu turşuyu, bamya yemeğini, çorbasını yemeyen bile seviyor. Tarifimize geçmeden önce gelin bamyanın sağlık açısından faydalarına bir göz atalım.
BAMYANIN FAYDALARI
- Bağırsak dostu
- Karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu
- Tam bir antioksidan sebze
- Diyabete karşı koruyucu
- Depresyona iyi geliyor
- Kalorisi düşük, zayıflamada iyi bir alternatif
- Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
- Sindirim dostu.
- Özellikle ülser tedavisinde kullanılıyor.
- Bağışıklığı güçlendiriyor.
- Cilt sağlığı için oldukça faydalı.
Şimdi de çıtır çıtır bamya turşusu yapmak için hemen tarifimize geçelim.
BAMYA TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 kilo kavanoz için;
- 400 gr bamya
- 5 diş sarımsak
- 1 dilim limon
- 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay barağı üzüm sirkesi
- 2 su bardağı sıcak su
BAMYA TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Bamyaları yıkayıp sap kısımlarını alın.
✔️ Sarımsakları soyun, limonları halka halka dilimleyin.
✔️ Kavanozun tabanına limon dilimi ve 1-2 sarımsak atın.
✔️ Bamyaları uzunlamasına sapları üste gelecek şekilde dizin.
✔️ Tekrar limon dilimleri ve 1-2 sarımsak atın.
✔️ En üstüne limon tuzunu, kaya tuzunu, sirkeyi, şekeri ekleyin.
✔️ En son kaynar su koyup kullanılmamış sıfır kapakla üç ileri bir geri tekniği ile sıkıca kapatın ve kapağı altta kalacak şekilde düz bir zemine koyun. Tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra kapağı üstte olacak şekilde serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın