Balkan Mutfağının En Sevilen Turşusu! Yerken Ölçüsünü Kaçırabilirsiniz Közlenmiş Balık Biber Turşusu Tarifi

Türk Mutfağında turşu olmazsa olmazdır. Yaz sebzeleriyle kışlık turşular kavanoz kavanoz yapılırken sizlere iki gün içinde olan balkan mutfağının sevilen közlenmiş balık turşusunun tarifini vereceğiz. Közlenmiş tadı lezzetini ikiye katlıyor.

Trakya mutfağınında balık biberi turşusu çok fazla tüketiliyor. Kışın yemeklerin yanında bu turşu, harika bir meze oluyor.

Yapımı oldukça kolay olan bu turşu, farklı turşu tarifi denemek isteyenlerin yeni gözdesi olacak emin olun.

KÖZLENMİŞ BALIK BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg balık biber
  • 2 su bardağı elma sirkesi
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 1 baş sarımsak

KÖZLENMİŞ BALIK BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Biberleri yıkayın. Bir iki yerinden çizikler atın ve kuruması için kenara koyun.

✔️ Yağsız tavada ya da fırında hafif közleyin. Köz tadı çok güzel lezzet veriyor.

✔️ Sarımsakları soyun.

✔️ Turşu suyunu hazırlayalım. Zeytinyağını, sirkeyi, suyu, kaya tuzu küçük bir tencere alıp karıştırın ve kaynamaya bırakın.

✔️ Cam kavanozun tabanına bir kaç diş sarımsak yerleştirin. Biraz köz biber bir kaç diş sarımsak şeklinde kavanozu doldurun.

✔️ Üzerine kaynar kaynar turşu suyunu ekleyip yeni kullanılmamış kapakla kavanozları sıkıca kapatın.

✔️ Oda sıcaklığında serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri