Balıkla Arası Olmayanlar Bile Kapış Kapış Yedi! İşte Size Lokum Gibi Somon Köftesi Tarifi

Köfte, Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Genellikle kırmızı etten yapılsa da balık etinden hazırlanan köfteler de çok lezzetli olur. Bugün sizlere konserve somondan lokum gibi köfte nasıl yapılır püf noktalarıyla anlatacağız. İşte o eşsiz lezzetin tarifi...

Akşama ne yapacağım diye düşünürken dolaptaki konserve somon aklıma geldi. Biz ailece zaten balığı çok severiz. Eee çocuklar da köfteye hayır demiyor hiç bir zaman. Uzun zamandır aklımdaki balık köftesini yapmanın tam zamanı diyerek sıvadım kolları.

Öyle uğraştırıcı bir tarafı yok tabiki, bildiğiniz köfte yapıyoruz :) Sonuçta konserve balık kullanıyorum. Somon, köfte yapmak için çok ideal balıklardan biliyorsunuz.

Rondo ile balığı püre haline getirmek gerekti ama ben kesme tahtasında keskin bir bıcakla kıyma haline getirdim. Boşuna rondoyu bulaştırmadım. Zırh eti gibi kıydım çok da pratik oldu. Diğer malzemelerle birleştirip minik köfteler yaptım. Somon yağlı bir balık olduğu için çok az yağda kızarttım, sonuç gayet başarılı oldu. Bir dahakine pul biber de ekleyeceğim. Malzemeler konusunda serbestiz mutfakta nasıl olsa:) İnce kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, dereotu istediğiniz miktarda eklemek size kalmış.

Bu tarifi pek çok arkadaşım da istedi. Özellikle çocuklara balık yedirmekte zorlananlar için harika bir alternatif bence. Konserve yerine direk taze somonda kullanabilirsiniz.

Tarifimize geçmeden önce somonun faydalarına da bir göz atalım.

Somon Balığının Faydaları

  • Omega-3 bakımından çok zengin
  • Günlük protein ihtiyacının büyük kısmını karşılıyor
  • Özellikle hamileler ve gelişim çağındaki çocuklar için tavsiye ediliyor
  • Beyin gelişimine katkı sağlıyor
  • Depresyon riskini azaltıyor
  • Kemikleri güçlendiriyor, D vitamini açısından iyi bir kaynak
  • Doktorlar, özellikle göz sağlığı için öneriyor
  • Unutkanlık gibi problemlerin önüne geçiyor
  • Cilt dostu
  • Sağlıklı beslenmek isteyenler için en iyi alternatiflerden
  • Kalp damar sağlığını koruyor
  • A, C, D, B6, B12, D ve E vitaminleri açısından zengin
  • Magnezyum, potasyum, demir, iyot gibi mineraller içeriyor.

SOMON KÖFTESİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 400 gr konserve somon konservesi (Derisi ve kılçığı alınmış taze somonda olur)
  • 1 yumurta
  • 1 adet küçük kırmızı biber
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz

SOMON KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

✔️ Konserveyi açıp süzgeç yardımıyla süzün. Yağını atmayın, gerekirse köftenin kıvamını ayarlamak için kullanacağız.

✔️ Yumurtayı, incecik doğranmış kırmızı biberi, maydanozu, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, galeta ununu ve ince kıyılmış somonu (rondodanda geçirebilirisiniz) karıştırma kabına alıp güzelce yoğurun.

✔️ Köftenin kıvamını ayarlamak için çok az konservenin yağından ekleyebilirsiniz.

✔️ Vaktiniz varsa köfteleri buzdolabında yarım saat dinlendirin.

✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin.

✔️ Tavaya zeytinyağını koyun. Ocağın altını açıp orta ateşte tavanın ısınmasını sağlayın.

✔️ Köfteleri tavaya yerleştirip her iki tarafını da kızartın.

✔️ Kızaran köfteleri kağıt havlu koyduğunuz servis tabağına çıkarın

Bekletmeden servis edin. Yanına bol salata ile enfes olacaktır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri