Bugün balıkçılarda yemekten sonra gelen hepimizin beğenerek yediği sütlü tahin helvası tarifini paylaşacağız. İmkanınız varsa odun ateşinde deneyin lezzetine doyamazsınız. Karadenizlilerin sözünü de hatırlatıp tarife geçelim: "hamsinin arkasından helva yeki hamsi öldüğünü anlasin" :)
Not: Balığın tazeliğinden eminseniz içerisindeki sütten korkmayın.
Helva tatlısı tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 150 gram tahin helvası
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağına yakın süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi
- 1 cimdik tarçın
Helva tatlısının yapımına geçelim:
✔️ Helvayı rendeleyin ve karıştırma kabına alın.
✔️ İnce çekilmiş cevizi ilave edip karıştırın.
✔️ Azar azar sütü ekleyerek bulamaç kıvamına gelmesini sağlayın.
✔️ En son portakalı ya da limonu rendeleyip karıştırın.
✔️ Tareyağını ve tarçını da ekleyin.
✔️ Fırın kabına güzelce yayın. Üzerinde 1 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine iri çekilmiş ceviz döküp servis edebilirisiniz.
Not: Dilerseniz tüm malzemeleri rondodan da geçirebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın