Pek çok insan son yıllarda bağışıklık güçlendiridiği, kemikler için faydalı olduğu için balık çorbasını tercih ediyor.
Bocuse d'Or Türkiye Temsilcisi ve aynı zamanda usta şef olan Mehmet Gök'ün Balık Çorbasını balık yemeyene bile bu çorbayı içiren çinsten.
Bu çorba, kemikli ve kemik yapısı kalojenli bir balık olduğu için kaya levreği ile yapıldı.
İsterseniz lafı uzatmadan hemen tarife geçelim. Çoluk çocuk herkese şifa olacak bu çorbayı mutlaka deneyin.
BALIK ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yada 2 balığın kemikleri
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 1 tutam ıspanak sapı
- 3 adet brokoli sapı
- 1 adet orta boy patates
- 5 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet defne yaprağı
BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
✔️ Balığın kemiklerini yıkayın. (Etli kısmını fileto olarak pişirin enfes olur)
✔️ Tencereye soğuk su koyup, balıkları ekleyin ve kaynamaya bırakın.
✔️ Tam kaynamadan önce süzüp bu suyu dökün. Tekrar su ekleyip kaynatın.
✔️ Kemiklerdeki etleri ayıklayıp kenara koyun.
✔️ Tencereye zeytinyağını, 1 diş sarımsağı, yarım yemeklik soğanı, havucu, 1 adet defne yaprağını, bir kaç tane kara biberi, 1 kaşık tarhanayı (isteğe bağlı) , 5 yemek kaşığı domates sosunu ekleyip kemiklerle 5 dakika daha pişirin.
✔️ Üzerine 1 litre soğuk su ekleyip tuz ilave ederek kaynatın. Kaynamaya başlayınca oluşan köpükleri kevgirle alın.
✔️ Küçük bir tencerede az zeytin yağı ve tereyağını eritin. Sırayla sarımsak, soğan, havuç, brokoli sapı, ıspanak sapı ve patatesi ekleyip 3 dakika kısık ateşte pişirin.
✔️ Kaynamakta olan balık suyunu sebzelerin üzerine tel süreçten geçirerek ilave edin.
✔️ Sonrasında daha önce temizlediğiniz balık etlerini ilave edin.
✔️ En son tuz ve tane kara biber, limon ve isteğe bağlı acı biber ekleyip servis edebilirisiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın