Bal Gibi Oluyo Lezzetine Doyulmuyor! Tam Kıvamında Dağılmayan Tane Tane Kayısı Reçeli Tarifi

Kahvaltılarınızda tüketebileceğiniz harika bir reçel tarifimiz var. Tadına bakanlar vazgeçemiyor. Tane tane dağılmayan tam ölçülü kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla lokum gibi kayısı reçeli tarifi

Her yaz kavanoz kavanoz reçel yaparız biz. Kayısıdan vişneye, çilekten karpuza hepsi ayrı ayrı güzel oluyor. Meyvenin bol olduğu bu günlerde şekerparenin de tam zamanı. Bugün 10 kavanoz kayısı reçeli yapmışken sizinle de her yıl yaptığım tarifimi vermek istedim.

Reçel Yaparken Bunları Bilin!

  • Reçel yapmak için minik ve sert kayısı bulmaya çalışın.Ezik yumuşamış kayısılar malesef reçel için uygun değil.
  • Çekirdekleri tatlıysa mutlaka içine atın çok lezzetli oluyor.
  • Mümkün olduğunca reçeli karıştırmayın.
  • Karıştırma işlemlerinde tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
  • Kaynayınca kevgirle oluşan köpükleri mutlaka alın.
  • Derin bir tencere kullanın ki taşmasın.
  • Reçel kıvamından emin olamıyorsanız soğuk tabak testini mutlaka uygulayın hiç yanıltmıyor. Bunun için buzdolabında soğuttuğunuz cam bir çay tabağa reçelden 1-2 damla ocaktan almadan önce damlatın. Damla akmadan top gibi kalıyorsa reçelinizin kıvamı tamamdır. Ocaktan alabilirsiniz:)

KAYISI REÇELİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg. kayısı (sert, bulabilirseniz şekerpare cinsi küçük kayısı alın)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

KAYISI REÇELİ NASIL YAPILIR?

✔️ Kayısıları yıkayıp süzün.

✔️ Kayısıların çekirdeklerini çıkarın .Kayısılar küçük olduğu için ben ortadan ikiye ayırmıyorum.

✔️ Çekirdekleri tatlı ise onları da kırıp kenara ayırın.

✔️ Tencereye koyduğunuz kayısıların üzerine şekeri dökün. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 1 gün bekletin.

✔️ Ertesi gün ocağa alıp şeker eriyene kadar yüksek ateşte, şeker eridikten sonra kısık ateşe alarak pişirin.

✔️ Oluşan köpükleri kevgirle alın.

✔️ Kaşık değdirmeden tencereyi sallayın ara ara.

✔️ Ocaktan almadan önce limon tuzunu, tereyağını ve kırdığınız çekirdekleri ekleyin.

✔️ Reçelden bir kaşık tabağa alın. Kaşıkla dökerken son damlası düşmekte zorlanıyorsa kıvamı tam demektir. (Fokur fokur kaynadıktan sonra ortalama 25-30 dakika kaynaması yeterli oluyor)

✔️ Ocağın altını kapattıktan sonra cam kavanoza reçeli alın.

✔️ Kapağını kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri