İncecik yufkaların arasında lezzetli bir muhalllebi düşünün. Üzerine ılık bir şerbet ya da pudra şekeriyle parmak yediren bu tatlı, tavşan kanı bir çayla damakları çatlatır. Evet evet laz böreğinden bahsediyoruz. Bugün sizler için hazır yufkadan kolay mı kolay lezzetli mi lezzetli bir Laz Böreği tarifi hazırladık. Bilmeyenin tereddütle yaklaştığı, bilenin yemeden duramadığı laz böreğinin en kolay halini sizler için hazırladık.
Kolay Laz Böreği için hangi malzemeler gerekli?
➞ 1 paket baklavalik yufka
Muhallebisi için;
➞ 2 adet yumurta
➞ 3 su bardağı süt
➞ Yarım çay bardağı un
➞ Yarım çay bardağı nişasta
➞ 1 çay bardağı şeker
➞ 50 gr tereyağı
➞ 1 paket vanilya
Aralarına sürmek için;
➞ 150 gr tereyağı
➞ Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kullanılan su bardağı ölçüsü: 250 ml
Kullanılan çay bardağı ölçüsü: 125 ml
Kullanılan tepsi 35*40 cm
Kolay laz böreği nasıl yapılır?
✔️ Muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye sütü, unu, şekeri, nişastayı karıştırıp pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ocağa alıp sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip hızlıca karıştırıp ocağın altını kapatın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
✔️ Baklavalık yufkayı tezgaha alın. Tepsiyi üzerine koyup aynı boyutta kesin.
✔️ Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıp kenara alın.
✔️ Tepsinin tabanını yağlayın.
✔️ Yufkanın birini tepsiye yerleştirin, fırça ile yağlayın. Bu şekilde yufkaların yarısını üst üste koyun.
✔️ İyice soğuyan muhallebiyi eşit bir şekilde yayın. Dilerseniz bu aşamada karabiber dökebilirsiniz.
✔️ Kalan yufkaları da ilk kattaki gibi yerleştirin.
✔️ En üstünü de yağlayıp kare kare dilimleyin.
✔️Önceden ısıtılmış 190 derece fırında orta katmanda 1 saat kadar pişirin. Muhallebili bir katmanı olduğu için, 10 dakika da fırının en alt katmanında pişirin.
✔️ Soğuyunca pudra şekeri dökebilir, şerbetli seviyorsanız şerbet dökebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: MASMAVİ3🔹MUTFAKTA