Çanınız kurabiye çekince hiç pastaneye koşmanıza gerek yok. Bol bademli kavala kurabiyesini yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Bayatlamayan tarifleri çok seviyorum zaten. Tabi hemen bitmezse ki bizde aynı gün biter pastalar kurabiyeler:) Eğer 3-4 gün sonrası içinde hala kalsın istiyorsam iki ölçü yapıyorum.
Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse buyrun...
KAVALA KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı toz badem
- 1 su bardağı iri kıyılmış badem
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı kadar un
Üzeri için
- 1 çay bardağı pudra şekeri
KAVALA KURABİYESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle toz bademi ve unu geniş bir tavaya alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yanmasın dikkat edin. Daha sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, vanilini, kabartma tozunu, pudra şekerini ve iri kıyılmış bademi alıp güzelce karıştırın.
✔️ Kavurduğunuz soğuyan unu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olmalı gerekirse un ilave edebilirsiniz.
✔️ İki yağlı kağıt arasında merdana ile hamuru açın. Bardakla ay şekli verin. Kalıba gerek bile olmuyor:)
✔️ 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
✔️ Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
✔️ Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.