Bayatlamayan Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Orjinal Kavala Kurabiyesi Tarifi

Kurabiye, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere ağzınıza layık kıyır kıyır bir kurabiye tarifi vereceğiz. Kavala Kurabiyesi bol badem içeriyor üstelik 2 hafta hiç bayatlamıyor. İşte o eşsiz lezzetin sırrı....

Çanınız kurabiye çekince hiç pastaneye koşmanıza gerek yok. Bol bademli kavala kurabiyesini yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Bayatlamayan tarifleri çok seviyorum zaten. Tabi hemen bitmezse ki bizde aynı gün biter pastalar kurabiyeler:) Eğer 3-4 gün sonrası içinde hala kalsın istiyorsam iki ölçü yapıyorum.

Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse buyrun...

KAVALA KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı toz badem
  • 1 su bardağı iri kıyılmış badem
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı kadar un

Üzeri için

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

KAVALA KURABİYESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle toz bademi ve unu geniş bir tavaya alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yanmasın dikkat edin. Daha sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

✔️ Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, vanilini, kabartma tozunu, pudra şekerini ve iri kıyılmış bademi alıp güzelce karıştırın.

✔️ Kavurduğunuz soğuyan unu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olmalı gerekirse un ilave edebilirsiniz.

✔️ İki yağlı kağıt arasında merdana ile hamuru açın. Bardakla ay şekli verin. Kalıba gerek bile olmuyor:)

✔️ 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

✔️ Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.

✔️ Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri