Çoğumuz patlamış mısırı çok severiz. Dışarıdan alınan mısırların aksine daha sağlıklı, yağsız, tuzsuz mısırı 5 dk'dan daha kısa sürede yapabilirsiniz.
YAĞSIZ PATLAMIŞ MISIR İÇİN MALZEMELER
- 2,5 yemek kaşığı mısır
- 1 adet mısır patlangacı (mısır tavası)
YAĞSIZ TUZSUZ PATLAMIŞ MISIR NASIL YAPILIR?
- Öncelikle 2,5 yemek kaşığı mısırı, patlangaç içerisine direk koyun.
- Ocağın altını açıp yüksek ateşte ve hiç durmadan sallayın. Bu aşamada sallamayı bırakırsanız mısırlar patlamaz ve yanar.
- Ortalama 3-4 dk süre sonra enfes lezzetli yağsız ve tuzsuz patlamış mısırınız hazır. Tuzlu ve yağlı mısırdan daha lezzetli mısırınızı afiyetle tüketebilirsiniz.
EK BİLGİ: Yağlı ve tuzlu patlattığınız 100 gr mısır 525 kalori iken, yağsız ve tuzsuz aynı miktar patlamış mısır 338 kaloridir.
Afiyet olsun.