Az malzemeli, bol lezzetli, üstelik yağsız, tuzsuz patlamış mısır tarifi

Film saatlerinin vazgeçilmezi olan mısırı, tuzlu ve yağlı olduğu için tüketmekten çekiniyor musunuz? Sağlıklı, tuzsuz ve yağsız enfes tarifimizi deneyebilirsiniz.

Çoğumuz patlamış mısırı çok severiz. Dışarıdan alınan mısırların aksine daha sağlıklı, yağsız, tuzsuz mısırı 5 dk'dan daha kısa sürede yapabilirsiniz. 

YAĞSIZ PATLAMIŞ MISIR İÇİN MALZEMELER  

  • 2,5 yemek kaşığı mısır
  • 1 adet mısır patlangacı (mısır tavası)

YAĞSIZ TUZSUZ PATLAMIŞ MISIR NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle 2,5 yemek kaşığı mısırı, patlangaç içerisine direk koyun.
  2. Ocağın altını açıp yüksek ateşte ve hiç durmadan sallayın. Bu aşamada sallamayı bırakırsanız mısırlar patlamaz ve yanar. 
  3. Ortalama 3-4 dk süre sonra enfes lezzetli yağsız ve tuzsuz patlamış mısırınız hazır. Tuzlu ve yağlı mısırdan daha lezzetli mısırınızı afiyetle tüketebilirsiniz.

EK BİLGİ: Yağlı ve tuzlu patlattığınız 100 gr mısır 525 kalori iken, yağsız ve tuzsuz aynı miktar patlamış mısır 338 kaloridir.

Bu aparatı satın almak isterseniz mısır patlangıcı, mısır patlatma tenceresi ve  mısır patlatma tavası olarak sorabilirsiniz. A101 ve milyoncularda var.

Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri