Ağızda dağılan kurabiyeleri çok seviyorum. Uzun zamandır sıkça yaptığım alaçatı kurabiyesi da tam da bu şekilde.
Bir püf noktasını vermek istiyorum. Evde gerçek damla sakızı varsa 2 tane damla sakızını 30 dakika buzdolabında bekletip havanda dövün.Bu şekilde un gibi oluyorlar. Yoksa da sorun değil damla sakızlı vanilin de işinizi görecektir.
DAMLA SAKIZLI BADEMLİ ALAÇATI KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket damla sakızlı vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı un haline getirilmiş badem tozu
- 3 su bardağı un
DAMLA SAKIZLI BADEMLİ ALAÇATI KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına tereyağını alın. Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamış olması önemli. Eğer yumuşamadıysa bir müddet bekletin bu şekilde.
✔️ Pudra şekerini ilave edip krema kıvamına getirin.
✔️ Damla sakısını, yumurta akını, sıvı yağı da ekleyin.
✔️ Unu ve kabartma tozunu da azar azar ilave edip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Bademi rondodan geçirip un haline getirin. Badem tozunu da ekledikten sonra tekrar bi yoğurup ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsise dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ben 20 dakika pişirdim. Siz kontrollü olun. Fırından fırına pişme süresi değişebiliyor.
✔️ Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakın.
✔️ Ilıyan kurabiyelere bolca pudra şekeri dökün. Ben geniş bir süzgeç yardımıyla pudra şekerini her taraflarına eşit bir şekilde döküyorum tavsiye ederim
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.