Gastronomi Dernegi Başkanı Şef Emrah Köksal Sezgin'nin harika bir tarifini paylaşacağız bugün: Strudel
Strudel aslında bir Avusturya tatlısı. Ancak Almanya da daha meşhur sanırım. Nereye giderseniz strudel yiyebilirsiniz. Tarihi 17.yy'a dayanıyor. En çok elmalısı seviliyor sanırım.
Bugün çikolatalı strudel tarifi vereceğiz. Buyrun damakları çatlatmaya...
ÇİKOLATALI STRUDEL TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 200 ml ılık süt
- 100 g tereyağı
- Yaklaşık 450-500 gr un
- 50 gr yaş maya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yumurta (biri üzeri için)
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı şeker
Üzerine sürmek için: 1 adet yumurta sarısı
Sürmek için;
- 150 gr sürülebilir çikolata
- 100 gr ceviz içi
ÇİKOLATALI STRUDEL NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına şekeri, mayayı ve ılık sütü koyup 10 dakika bekletin.
✔️ Eritip soğuttuğunuz tereyağını, yumurtayı ekleyip karıştırın.
✔️ Vanilyayı, tuzu ve azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun kapağını kapatıp 45 dakika mayalandırın.
✔️ Mayalanan hamurun tekrar 1 dakika yoğurup gazını alın.
✔️ Merdana ile açıp çikolatayı süzün.Üzerine cevizi dökün.Rulo şeklinde sarıp ortasından keserek açın ve örgü yapın.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
✔️ Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.