Tatlı çayın kahvenin adeta ayrılmaz parçasıdır ve hemen hemen herkes çok sever. Bugün sizlere adı çok az duyulmuş enfes bir sütlü tarifi vereceğiz. Hazırlaması 10-15 dakikanızı almayacak bu lezzetin yapımı oldukça kolay. Genelde pilavda, salatada kullandığımız tel şehriyenin tatlıdaki haline de bayılacaksınız.
Aslan sütü tatlısı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Muhallebisi için;
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 6 su bardağı süt
Süslemek için antep fıstığı tozu, fındık tozu
Aslan sütü tatlısının yapımına geçelim:
✔️ Tavada tereyağını eritin. Yağ erimeye başlayınca tel şehriyeyi ilave edip karıştırarak orta ateşte rengi dönene kadar kavurun. Ocağın altını kapatıp soğuması için başka bir tabağa alın.
✔️ Derin bir tencereye şekeri, nişastayı, unu ve sütü ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın. Ardından tel şehriyeyi, hindistan cevizini ve iri çekilmiş cevizi ilave edip güzelce karıştırın.
✔️ Borcamı sudan geçirin. Hazırladığınız karışımı döküp spatula ile yayın.
✔️ Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin.
✔️ İstediğiniz büyüklükte dilimleyerek üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Enfes Yemek Tarifleri / Derleme: Sağlıkhaberciniz