ET SULU ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı şehriye (İster tel ister arpa:))
- 3,5 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
ET SULU ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?
✔️ Pirinci soğuk su ile güzelce yıkayın. Su duru hale gelmesi lazım. 2-3 kez suyunu değiştirin. Üzerine su koyduğunuzda berrak bi haldeyse nişastası gitmiştir. Kaseye yıkadığınız pirinci koyup üzerine de soğuk su ilave edip 10 dakika bekletin. 10 dakika sonra pirinci süzüp tamamen suyundan arınmasını sağlayın.
✔️ Ocağın altını açıp pilav tencerenizi koyun. Tencere ısınınca tereyağını ekleyip tereyağını hafif eritin ve şehriyeyi ekleyin. Şehriye hafif kahverengi olunca yani renk değiştirince süzdüğünüz pirinci ilave edin. Bu aşamada hafifçe pirinçleri kırmadan karıştırın. Pirinçler 3-4 dakikada kavrulsun. Kavrulan pirinçlere tuz ekleyin.
✔️ Başka bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynayan et suyunu pirinçlere yavaşça ekleyin. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını en kısık ateşe alıp pilavın suyu tamamen çekene kadar pişirin. Ortalama 12 dakikada suyu çekiyor. Ocağın altını kapatıp hemen tahta kaşıkla bir iki karıştırın. Üzerine havlu kağıt kapatıp 15 dakika tencerenin kapağı kapalı bir şekilde demlemeye bırakın.
✔️ Pilavınız servise hazırdır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.